In de Randstad steden is de woningnood hoog, naar betaalbare woningen. Volgens de statistieken kan Jan Modaal, nergens meer een betaalbare woning vinden en zijn soms wachttijden van 10 jaar geen uitzondering meer. Zoals in provincie Utrecht. Vooral de sociale woningenbouw en jongeren huisvesting zijn hier het dupe van.

Nieuwbouw locatie zijn schaars en volgens de statistieken is de groei maar 1 % , Tevens zijn de grondprijzen door deze schaarse opgedreven naar onbetaalbaar maken van nieuwe woningen. Is het niet de hoogste tijd dat wij alternatieven bouwvlakken moeten gaan verzinnen, die geen invloed hebben op de stagnerende stikstof,- en phas problematiek ???

Nederland telt volgens onderzoeksbureau Deloiite 892 vierkante kilometer geschikt dakoppervlak, die we zouden kunnen benutten voor bouwen nieuwe woningen. Al deze nieuwe woningen kunnen worden ontwikkeld zonder grondkosten en hierdoor ontstaan vanzelf betaalbare woningen. De besparing op de grondkosten is bijna al een besparing van 50% op het totale exploitatie budget.

Tevens kunnen al deze nieuwe woningen worden voorzien van zonnepanelen, waardoor in totaal 50% van de Nederlandse elektriciteit kan worden geproduceerd.

De enige kanttekening is dat sommige gemeente erfpachtrecht zullen opvoeren, voor het gebruik van het dak als zijnde tweede maaiveld. Juist hierin zouden gemeenten en overheid stimulerende wetgeving voor kunnen creëren, zoals het versoepelen van de bestemmingsplan ontheffingen.

Hoe kunnen we de bouw van betaalbare nieuwe woningen & energietransitie INTEGRAAL COMBINEREN en VERSNELLEN ??? Dit kan met een Energieverdienmodel !!!

Een Energieverdienmodel is een combinatie van het optoppen met nieuwe woningen en het naar nul renoveren van de bestande woningen. De opbrengsten van de nieuwe woningen dekken de renovatie kosten van de bestaande woningen voor een grote gedeelte af.

Kosten-neutrale resultaten, zijn mogelijk vanuit deze benadering. Zonder extra maatschappelijk en burgerlijke lasten. Ook lang lopende leningen of dure langlopende investeringstrajecten zijn niet meer nodig. Juist de integrale aanpak om de twee grootste bouwopgaven te combineren in de toekomst, creëert een win-win situatie.

Juist de win-win situatie kan de bouw van nieuwe woningen & energietransitie versnellen en woningcrisis grote steden oplossen !!!

Meer weten ? Volg dan de mini-masterclass t/m 7 september geheel gratis en te bekijken , wanneer u wilt !!! Meldt je aan via deze link www.energieverdienmodellen.nl/mini-masterclass/